Foring

Man hører ofte at geiter spiser alt. Det er en sannhet med modifikasjoner, men at de smaker og biter på det meste stemmer nok. Geita er drøvtygger og spiser gress, lauv og kratt når den går ute. Om vinteren kan de fôres med høy, høysilasj eller silo/rundball av god kvalitet. En voksen geit på 70 kg krever 1 FE til vedlikehold. Høydrektige geiter og geiter i dieperioden kan godt få tilskudd i form av kraftfôr. Geitas fordøyelse og fôrbehov er mer lik storfe enn sau, slik at der det ikke er produkter tilpasset geit, skal man velge produkter til storfe. For eksempel mineralblanding.

På høsten når næringsinnholdet i gresset begynner å bli lavt er det en fordel å tilleggsfôre med grovfôr. Siden geitene ikke vil spise det de har tråkket i er det lurt å fôre ved hjelp av fôrhekk eller fôrkasse. Se til at fôret er av god kvalitet. Muggent og dårlig fôr, særlig i silo/rundball, kan forårsake dødelige sykdommer som listeriose og hjernehinnebetennelse. For å glede geiter som er innendørs eller beiter på jorder kan kvister og småtrær serveres. Vær imidlertid forsiktig med hageavfall da mange prydbusker er giftige.

Det er viktig at geitene alltid har tilgang på saltstein og mineraler, da mangelsykdommer som bl.a. sinkmangel kan forekomme. Sink er nødvendig for hud/pels, samt horn- og klauvvekst. Mangel gir ofte fortykket hud med infeksjon.