Månedlige arkiver: august 2018

Boergeitdagene 2018

For første gang ble det arrangert egne boergeitdager. Rundt 35 boergeitfolk fra hele landet var samla på Jegtvolden Fjordhotell i Trøndelag siste helga i August.

Stemninga i forsamlinga var god og full av framtidstro.

Seminkurs ble avholdt fredag på Hjellup Gård, her var det også mulighet å få en oppfriskning for de som hadde kurset fra før.

Lørdagen hadde Thor Blichfeldt, avlssjef i NSG, innlegg om avls- og indeksarbeidet. Det ble også holdt flere gode innlegg fra deltakerene, blant annet om «Hvordan lykkes med kjeeinga», Ammegeitkontrollen, Vurdering av livdyr, ny dyrehelseforskrift og årshjulet. Mange gode innlegg som skapte diskusjon og entusiasme blant bøndene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var også satt av tid til et gårdsbesøk hos John Erling Westerhus. Her gikk vi gjennom de viktigste punktene av eksteriørvurdering og alle fikk trene på hvordan vi måler og hva vi skal se etter på dyra våre.

Praktisk demonstrasjon av klauvskjæring var en annen aktivitet på utflukten.

 

Det var ikke bare under selve programmet på dagtid stemningen var god blant boerfolket, etter en flott 3 retters middag på hotellet fortsatte det gode praten og diskusjonen til langt uti de sene nattetimer.

Søndag ble det avholdt årsmøte og utpå ettermiddagen var det klart for hjemreise.

En faglig og hyggelig samling i tre dager for flinke boer-bønder!