Medlemsmøte 20. februar kl 20 på Teams

Godt nyttår alle sammen!

Vi inviterer til medlemsmøte 20. februar kl 20 på Teams.

Kjeeinga nærmer seg, og vi ønsker å lage medlemsmøte med fokus på gode forberedelser til den mest hektiske tida i fjøset. Her er temaer som vi går gjennom:-

 • Kjeeing, hvordan være godt forberedt.
 • Ammegeitkontrollen: registrering og bruk.
 • Regelverk for soner og flytting av småfe.

Gjør klar kaffen, så tar vi ei hyggelig og nyttig kveldsstund sammen. Håper vi sees! Alle medlemmer får tilsendt link til møtet på mail i god tid før møtet.

Hilsen Styret

Årsmøte 2023 søndag 15. oktober

Vi gjennomfører i år årsmøte søndag 15. oktober 2023 kl 1400.

Elektronisk møte på Teams, fysisk treff arrangeres 2 steder:

-Irene og Tåle Willerud,

Ulsrudbakken gård Ulsrudvegen 59, 2848 Skreia,
påmelding: taale@willerud.no

Charlotte Haukaas og Ingebrigt Kyrkjeeide,
Kyrkjeeide gård, 6783 Stryn,
påmelding: ingekyr@online.no

Alle medlemmer innkalles herved til årsmøte i NorBoer.

Dagsorden

1. Godkjenning av innkalling og dagsorden.
2. Valg av møteleder og delegater til underskrift av protokoll
3. Valg av referent og tellekorps
4. Godkjenning av årsmelding
5. Godkjenning av revidert regnskap og fastsettelse av kontingent.
6. Innkomne forslag
7. Valg av styre
8. Valg av revisor

Styret har mottatt 1 forslag til årsmøtet. Revidert regnskap vil bli tilsendt så snart det er klart, og vil også bli presentert på møtet.

Årsmøtet er i år på Teams, men på to steder er det mulig å treffes for å følge møtet felles, se adresser ovenfor. Her blir det enkel servering og hyggelig geiteprat og gode muligheter til å få en flott geitedag i forbindelse med årsmøtet.
For å ha riktig mengde mat trenger vi påmelding til disse gårdene innen 7. oktober. Dette gjøres direkte til mail som er nevnt ovenfor.

Alle medlemmer får link til møtet i god tid, og etter selve årsmøtet vil det blir følgende felles program på Teams:
– Parasitter hos geit – veterinær Charlotte Haukaas går gjennom viktige problemstillinger i forhold til parasitter hos geit, diagnostikk, forebygging og behandling
– Semin på geit – Vi ser presentasjon om hvordan semin foregår på geit, med metoden «Skudd i blinde», og snakker om helsegevinst og trygg blodsfornyelse i flokken
– Foring av geit, vi får høre fra Felleskjøpet og Norgesfor om deres utvalg av formidler og tilskuddsfor til geit

Vi sees! Hilsen styret i NorBoer

Tid for planlegging

God planlegging gjør livet enklere og det blir færre overraskelser i drifta gjennom året. Sjekk årshjulet vårt for å få tips til god oversikt i det som har med geitene å gjøre.

Du finner årshjulet fra menyen i toppen av siden, eller via denne linken:


Årshjul

Medlemsmøte 2. februar

God nyttår alle sammen! Takk for sist, her er bilde fra Boergeitdagene 2022.


Vi inviterer til medlemsmøte 2. februar kl 20 på Teams.

Noen er igang med kjeinga, for andre nærmer det seg veldig, og vi ønsker å lage medlemsmøte med fokus på gode forberedelser til den mest hektiske tida i fjøset. Her er temaer som vi går gjennom:

 • Årshjulet, med vaksinering og andre forberedelser
 • Veiing, hvordan gjennomføre på en praktisk måte, både fødselsvekt, vårvekt og høstvekt
 • Registreringer i Ammegeitkontrollen
 • Avlsarbeid framover, skal vi fortsette å importere sæd eller skal vi gjøre mer jobb med avlsmaterialet vi allerede har i landet?
 • Åpen post, har du temaer eller spørsmål vi kan gå gjennom? Send gjerne inn på forhånd på post@norboer.no , så skal vi forberede emnet.
 • Gjør klar kaffen og ha vaflene klare, så tar vi ei hyggelig og nyttig kveldsstund sammen. Håper vi sees. Alle medlemmer får tilsendt link til møtet på mail i god tid før møtet.

Hilsen Styret

Medlemsmøte med Ammegeitkontrollen 7. november kl 1900

Hei kjære medlemmer. Høsten går fort, og snart er det tid for å roe ned litt for de fleste av oss, samtidig kan det bli ei god tid til å analysere resultatene fra jobben vi har gjort med geitene i år. Da er det midt i blinken med vår planlagte kursserie, hvor vi lærer mer om hvordan vi får mest mulig ut av Ammegeitkontrollen.

Vi starter 7. november kl 1900 med digitalt kurs. Vi har fått tak i Torill Hårdnes fra Animalia til å lede kurset og lære oss mer om alt det nyttige vi kan hente ut fra Ammegeitkontrollen.

Bilde av Toril Hårdnes
Toril Hårdnes

Alle medlemmer får tilsendt møtelink i god tid før kurset, så det er bare å planlegge godt med nytrukket kaffe og noe godt attåt. Så sees vi på nett 🙂

Hilsen Styret i NorBoer

Nytt verktøy for boerbonden

Vi har videreutviklet kjeingsskjemaet som endel allerede bruker, til et mer hendig verktøy, med funksjoner som gjør det lettere å huske på de ulike aktivitetene med behandling og veiing gjennom sesongen. Her er to ulike utgaver, enten om du legger inn data selv, eller om du henter ut som excel-ark fra Ammegeitkontrollen.

Vi kommer til å gå gjennom dette på Boergeitdagene, og det blir også tema på et medlemsmøte om ikke lenge.

Du finner malene her: Verktøy

Landsskuet 2022, 30/6 – 2/7

Planlegger du hva du skal bruke tida på til sommeren? Hadde det vært fint med et overkommelig reisemål som gir påfyll til den husdyr- og landbruksinteresserte?

Boergeder – Avl, udstilling og ren hygge - den lokale hjemmeside for Skive-egnen

Vi vil gjerne foreslå et besøk på Landsskuet i Herning, Danmark. Der finner du nordeuropas største dyreutstilling med ca 2500 landbruksdyr av alle slag. Boergeita er også representert, og vi i NorBoer har gode kontakter med de som er sentrale i ledelsen i Dansk Gede Union.

Her kan du lese med om Landsskuet, vi kommer med oppdatert info når det nærmer seg.

Landsskuet.dk Logo
https://landsskuet.dk/

Medlemsmøte 20. januar 2022 kl 1900

Vi planlegger medlemsmøte 20. januar kl 19. Møtet blir på Teams og tema er økonomi i ammegeitproduksjonen og idedugnad for å styrke økonomien.

 • Hvilke tiltak gjør du/dere som andre kan lære noe av?
 • Tips til foredling og direktesalg?
 • Hva er «riktig pris» for kjøtt fra kje og geit?

  Vi går gjennom dekningsbidragsbudsjett fra to gårder, har du et slikt budsjett du vil dele?

  Vi jobber aktivt for å påvirke tilskuddsordningene, som nå er slik at geita kommer veldig dårlig ut i forhold til sauen. Dette er møysommelig arbeid da grunnlaget er lagt i forskrifter. Vi følger derfor nøye med på rullering og høringer, og er i dialog med NSG om temaet.

  Si gjerne ifra om det er noe du vil vi skal ta opp på møtet. Ta vare på dere selv og hverandre og ha ei trygg og trivelig advents- og juletid. Vi gleder oss til vi kan se hverandre igjen,

  Hilsen styret i NorBoer