Studietur til Tyskland

Vi planlegger studietur til Tyskland 3. til 5. februar 2023.

I Tyskland finner vi dedikerte Boeravlere, som har vært med helt fra starten med boergeit i Europa. Vi kan besøke flere med både tradisjonell boergeit og Kalahari (fullfarget rød).

Her er link til en av avlerne: www.redkalahari.de

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Skjermbilde-105.png

Vi har tidligere arrangert studieturer til England, og det er spennende å se og høre hvordan man jobber med disse flotte dyra i andre land her i vår del av verden. Det er herlig å kunne sette av ei hel helg til å handle bare om geit, sammen med andre hyggelige mennesker med samme fokus. Det er også satt av tid til litt kultur og felles måltider og hygge.

Her er foreløpig program og informasjon.

Frokost er inkludert i prisen ovenfor, andre måltider kommer i tillegg. Flyreise er priset med full avbestillingsmulighet, den kan nok skaffes vesentlig billigere hvis man ikke ønsker å ha avbestillingssikring.

Påmelding her, ikke bindende før etter 28. november 2022.

Medlemsmøte med Ammegeitkontrollen 7. november kl 1900

Hei kjære medlemmer. Høsten går fort, og snart er det tid for å roe ned litt for de fleste av oss, samtidig kan det bli ei god tid til å analysere resultatene fra jobben vi har gjort med geitene i år. Da er det midt i blinken med vår planlagte kursserie, hvor vi lærer mer om hvordan vi får mest mulig ut av Ammegeitkontrollen.

Vi starter 7. november kl 1900 med digitalt kurs. Vi har fått tak i Torill Hårdnes fra Animalia til å lede kurset og lære oss mer om alt det nyttige vi kan hente ut fra Ammegeitkontrollen.

Bilde av Toril Hårdnes
Toril Hårdnes

Alle medlemmer får tilsendt møtelink i god tid før kurset, så det er bare å planlegge godt med nytrukket kaffe og noe godt attåt. Så sees vi på nett 🙂

Hilsen Styret i NorBoer

Nytt verktøy for boerbonden

Vi har videreutviklet kjeingsskjemaet som endel allerede bruker, til et mer hendig verktøy, med funksjoner som gjør det lettere å huske på de ulike aktivitetene med behandling og veiing gjennom sesongen. Her er to ulike utgaver, enten om du legger inn data selv, eller om du henter ut som excel-ark fra Ammegeitkontrollen.

Vi kommer til å gå gjennom dette på Boergeitdagene, og det blir også tema på et medlemsmøte om ikke lenge.

Du finner malene her: Verktøy

Landsskuet 2022, 30/6 – 2/7

Planlegger du hva du skal bruke tida på til sommeren? Hadde det vært fint med et overkommelig reisemål som gir påfyll til den husdyr- og landbruksinteresserte?

Boergeder – Avl, udstilling og ren hygge - den lokale hjemmeside for Skive-egnen

Vi vil gjerne foreslå et besøk på Landsskuet i Herning, Danmark. Der finner du nordeuropas største dyreutstilling med ca 2500 landbruksdyr av alle slag. Boergeita er også representert, og vi i NorBoer har gode kontakter med de som er sentrale i ledelsen i Dansk Gede Union.

Her kan du lese med om Landsskuet, vi kommer med oppdatert info når det nærmer seg.

Landsskuet.dk Logo
https://landsskuet.dk/

Medlemsmøte 20. januar 2022 kl 1900

Vi planlegger medlemsmøte 20. januar kl 19. Møtet blir på Teams og tema er økonomi i ammegeitproduksjonen og idedugnad for å styrke økonomien.

 • Hvilke tiltak gjør du/dere som andre kan lære noe av?
 • Tips til foredling og direktesalg?
 • Hva er «riktig pris» for kjøtt fra kje og geit?

  Vi går gjennom dekningsbidragsbudsjett fra to gårder, har du et slikt budsjett du vil dele?

  Vi jobber aktivt for å påvirke tilskuddsordningene, som nå er slik at geita kommer veldig dårlig ut i forhold til sauen. Dette er møysommelig arbeid da grunnlaget er lagt i forskrifter. Vi følger derfor nøye med på rullering og høringer, og er i dialog med NSG om temaet.

  Si gjerne ifra om det er noe du vil vi skal ta opp på møtet. Ta vare på dere selv og hverandre og ha ei trygg og trivelig advents- og juletid. Vi gleder oss til vi kan se hverandre igjen,

  Hilsen styret i NorBoer

Kveldsmat på Teams 17. juni kl 20

Kjære medlemmer.
Sommeren er over oss og vi er midt i den beste tida. Samtidig er alt travelt, alt skjer på en gang og det dukker opp spørsmål og undringer i den daglige drifta.

Vi inviterer til Kveldsmat-møte på Teams torsdag 17. juni kl 2000:

 • Info fra styret
 • Presentasjon om foring av geit (fra geitedagene på Geilo)
 • Veterinærens halvtime, Charlotte Haukaas tar opp aktuelle problemstillinger i forhold til geitehelse
 • Glimt fra boergeiter rundt i verden
 • Innspill fra dere, har dere spørsmål vi skal finne ut av?

Ha kaffen og kveldsmaten klar, så sees vi på Teams. Link blir sendt ut på mail til alle medlemmer i god tid før møtet.

Hilsen Styret