Velkommen til Boergeitdagene 24. til 26. august

Velkommen til Boergeitdagene på Hjellup Fjordbo, i Leksvik, 24 – 26. august 2018

I 2018 arrangeres ikke Geitedagene, så vi i NorBoer lager våre egne Boergeitdager.

Vi er så heldige at et av medlemmene våre driver både med boergeit og samtidig kan tilby overnatting, så arrangementet holdes på Hjellup Fjordbo i Leksvik på Fosenhalvøya i Trøndelag.   www.hjellupfjordbo.no

Vi bor i romslige feriehus ved stranda, hvor hvert hus inneholder 3 dobbeltrom. Vi lager felles frokost her om morgenen, lunsj og middag blir enten bestilt utenfra eller vi reiser på restaurant i nærheten.

Her er programmet:

Fredag 24. august

Kl 12 – 19 Kurs i Eierinseminering på geit

En veterinær kommer for å lære oss å inseminere geit med frossensæd. Det er både en teoretisk og en praktisk del, slik at ved endt kurs er du klar til å kunne inseminere i egen besetning.

Kurset koster kr 1 500 per person, nr to fra samme besetning vil få halv pris på kurset. Har du tatt kurset tidligere, men ønsker oppfriskning betaler du kr 250. For senere å kunne inseminere trenger du litt utstyr, dette har NSG satt sammen i en seminkoffert til kr 880. Dette og mer materiell kan bestilles på kurset.

Husk, etter dette kurset kan du enkelt og uten bekymring for dyrehelse få tak i noe av de beste boer-genene som er tilgjengelig.

Det serveres enkel lunsj underveis.

Fredag kveld kl 2000 har vi felles grilling, tilbehør står vi for, men alle oppfordres til å ta med noe godt å legge på grillen, en grillfavoritt eller to av egen geit eller kje.

 

Lørdag 25. august

Kl 0900 Hvordan lykkes best mulig med kjenga

NorBoers «husveterinær» Charlotte Haukaas tar oss gjennom de viktige punktene for å lykkes med kjeinga. En grundig gjennomgang av hvordan vi forbereder oss selv og geitene på best mulig måte for god flyt og livskraftige kje.

Kl 1100 Årshjulet

Vi går gjennom året i en boergeitbesetning. Hva bør en passe på i de ulike periodene, med spesielt fokus på snyltebehandling.

Kl 1200 Vurdering av livdyr

Teori rundt vurdering av livdyr. Vi blir kjent med de viktigste punktene i eksteriørvurdering av boergeit. Hvilke punkter er viktig for holdbare, sunne og godt produserende livdyr, og hvilke punkter kjennetegner boergeit som rase.

Kl 1300 Lunsj

Kl 1400 Vi går så ut i fjøset og gjennomfører praktisk vurdering av noen av avlsdyra som finnes på gården. Tid for diskusjon.

Kl 1600 Klauvskjæring

Hvordan skjære eller klippe klauver på best mulig måte? Tomas Arnheim leder en demonstrasjon av klauvstell, og vi deler erfaringer om dette temaet.

Kl 1700 Avl i praksis

Hvordan avler vi best med de dyra vi har, og hvordan bruker vi best det nye materialet vi få tak i gjennom importer? Hvem ønsker å bli avlsbesetninger og delta i indeksarbeidet? Vi får besøk av Thor Blichfeldt, avlssjef i NSG. Han holder et innlegg og deltar i diskusjon.

Kl 1830 Dusj og strekk

Kl 2000 Middag hos Harrys Spiseri.

Vi får servert en 3-retters middag på den lokale restauranten, bare noen øyeblikks gåtur fra gården.

 

Søndag 26. august

 Kl 0900 Årsmøte

Kl 1000 Hvordan bruke Ammegeitkontrollen?

Irene Fosså går gjennom nyttige rapporter og vi utveksler erfaringer om bruk av Ammegeitkontrollen. Ta med egen laptop.

Kl 1200 Ny dyrehelseforskrift

Hva betyr den nye forskriften for oss i praksis? Vi går gjennom de praktiske endringene, regionale forskjeller og hvordan vi sikrer fortsatt god geitehelse.

Kl 14 Åpen post og avsluttende lunsj

Kl 15 Hjemreise

 

 

 

 

 

 

Pris for Boergeitdagene:

Full pakke: Opphold fredag kveld til søndag ettermiddag, inkl frokost, lunsj og middag. Drikke hos Harrys kommer i tillegg, og drikkevarer utover mineralvann til helgen ellers må du selv ta med

Pr person i enkeltrom kr 2500
Pr person i dobbeltrom kr 1800
Seminkurs har egne priser som nevnt tidligere, inkl enkel lunsj.

Det er også mulig å delta på deler av arrangementet
Dagpakke fredag Seminkurs + kr 150 for tilbehør grillkveld, og mineralvann.
Dagpakke lørdag kr 850 (lunsj, middag, pausefrukt)
Dagpakke søndag kr (400 lunsj, pausefrukt)

Utgifter til transport kommer i tillegg.

Påmelding gjøres snarest og innen 15. juni til post@norboer.no

Vi sender da ut faktura for forhåndsbetaling, som bekrefter påmeldingen når den er betalt. Her er info om transport:

Når det gjelder skyss fra flyplassen finnes det flere alternativer:

  1. Flybussen fra Værnes til Trondheim Pirterminal (ca. 40 minutter). Hurtigbåt til Vanvikan (ca. 25 minutter). Bilskyss fra Vanvikan til Hjellup Fjordbo (30 minutter)
  2. Leie bil og kjøre til Flakk, Trondheim (ca. 45 minutter). Ferge fra Flakk til Rørvik (ca. 25 minutter). Kjøre fra Rørvik til Leksvik og Hjellup Fjordbo (ca. 40 minutter).
  3. Leie bil og kjøre nordover på E6. Ta av mot Leksvik (Vanvikan, Mosvik) på Røra, og følge veien mot Leksvik og Hjellup Fjordbo. (Ca. 2 timer)

Dersom noen vil bruke alternativ 1, er det fint om vi får beskjed om tidspunkt for ankomst slik at vi kan bestille skyss. Det er selvfølgelig enklest hvis flere reiser med samme hurtigbåt, men det skal vi greie å ordne uansett. Vi bestiller taxi for henting og bringing, dette kommer i tillegg til prisen for Boergeitdagene.

Vi gleder oss til å se nettopp deg!
Meld deg på i dag.

Hilsen styret i NorBoer